MOROTSKAKA
Morotskaka
3 (ca 200 g) MRKEV
3/4 dl (ca 50 g) MANDLE NEBO OŘÍŠKY
2 2 VAJÍČKA
2 dl CUKR NEBO HNĚDÝ CUKR
1 čl SKOŘICE
ev. ½ čl ZÁZVOR
1 čl VANILKOVÝ CUKR
½ čl SODA
1 čl PRÁŠEK DO PEČIVA
2 dl HLADKÁ MOUKA
1 dl olja OLEJ
Glasyr:
100 g TVAROH
½-1 dl MLETÝ CUKR
ev. 1 čl CITRON NEBO LIMETKA
VŠE UMÍCHAT V MIXÉRU A DÁT DO VYSIPANÉ FORMY NA PEČENÍ –GLASYR JE AŽ NAKONEC NA UPEČENÝ KORPUS…UŠLEHAT TVAROH(MY TADY MÁME KESELU MÍSTO TVAROHU TAK JSEM UDĚLALA JEN S VANILKOVÝM CUKREM , JEDNU MRKEV NASTROUHAT NA DROBNO A ZAMÍCHAT DO GLASURY.VYPADÁ A CHUTNÁ TO SKVĚLE.